Kraftdyr

Kraftdyr/ totemdyr

Vi mennesker har mange hjelpere og de kommer til oss i ulike former og størrelser. Ja alt fra bla. engler, guider av ulike slag, avdøde, eller dyr.

Kraftdyr er våre hjelpere og er dyr som følger oss på veien gjennom livet i kortere eller lengre perioder. De kommer med budskap og livsveiledning som kan hjelpe oss i de ulike prosessene av livene våre slik at vi kan se klarere og handterer de ulike utfordringer på en bedre måte. 

Disse dyrene hjelper oss ofte med å ta rette valg, og gir oss en påminner som får oss til å reflektere over ting i livet som bør endres.
<3
Vi har ofte flere kraftdyr av gangen, og noen av dem er med oss fra fødselen mens andre kommer til senere i livet.
<3
Hvert Kraftdyr/ Totemdyr healer og hjelper oss på våres vei med sine budskap. Ofte oppdages disse gjennom drømmer, klarsynte og meditasjoner, eller ved at du gjentatte ganger oppsøkes av samme dyret på de mest utenkelige og tenkelige steder og ofte kjenner en seg veldig godt igjen i dem når en leser beskrivelsene av dyret.
<3

Så undrer jeg da... Vet du hva ditt kraftdyr er? 

Husk at kraftdyrene kan være en eller mange på en og samme tid, alt etter hva du har behov for. <3

Ha en nydelig dag du vakre sjel <3 

Kraftdyr/ totemdyr

Oversikt

 • Ekorn
 • Hest

 • Hund

 • Kråke 

 • Kjøttmeis

 • Katt

 • Leopard

 • Panter

 • Puma

 • Rotte

 • Sommerfugl

 • Ulv

 • Slange 

Ekorn

Hei igjen vakre dere <3

 I dag er en slik dag hvor jeg bobler over litt og hva er vel mer naturlig enn å dele litt med dere.

Har man ekornet som sitt kraftdyr/ totemdyr i hjertet er man som oftest energisk, livlig og sosial. Ekornet symboliserer også lekenhet og handling og er i tillegg en god rådgiver og veiviser. 

En del av budskapet til ekornet er at livet og verden stadig er i bevegelse og viktigheten ved å reagere positivt på den og være forberedt. Som din veiviser viser ekornet deg derfor viktigheten med å planlegge og legge til side med henblikk på fremtiden. 

På denne måten vil du alltid være i stand til å tilpasse deg livet på en enklere måte slik at du lettere kan komme i harmoni med forandringer og eventuell motgang. 

I tillegg sies det at en av dens oppgaver er å minne deg på at det er viktig å sette av tid til lek og sosialt samvær.

Ekornet er et intelligent smart lite dyr som ikke bør undervurderes og finner alltid en løsning og spesielt på økonomiske utfordringer. Det viser deg på en avbalansert måte å kunne legge noe til side til fremtiden og være mer økonomisk med din energi og tid.

Den er også en god veiviser for å kvitte seg med unødvendige stress, tanker, bekymringer og kan lære deg å bruke ditt potensiale og de ressurser du innehar.

Ekornet er veldig sosiale når de har tid og har stort sett godt humør, men kan bli nedstemte i perioder. Utover dette er den veldig energiske på alle plan. 

Ekornet er et dyr som blir veldig rådvill og lei seg når folk er slemme med dem, men er heldigvis godt likt og blir derfor ofte beskyttet.


Så vakre sjel lek, lev og vær, forbered deg og ta utfordringer og endringer i livet i mot på en positiv måte.


  I kjærlighet Monica <3  

Kraftdyr - Hest 

Hesten er et fantastisk dyr som symboliserer bla. frihet og utholdenhet. 

Når hesten dukker opp i livet ditt vil den kunne hjelpe deg å finne den litt heftige/ville kraften i deg. Kraften som styrker din frihet til å gjøre hva du vil, kraften som får deg til å føle trygghet og uavhengighet, og kraften som hjelper deg å fremme din maskuline kraft og styrke. 

Den viser deg også hvordan du kan utvide dine egne potensielle evner og hvordan du kan komme deg videre når du føler du sitter fast. Hesten hjelper deg å gå i nye retninger, samt ta ansvar for ditt eget liv.

Hesten er også et vesen som mange finner stor glede ved. Den symboliserer også trofasthet, hengivenhet, lojalitet og betingelsesløs kjærlighet. Den lærer deg å ikke dømme andre mennesker og heller bruke kreftene der du har behov for de. 

Hesten er et meget klokt dyr som forstår følelser godt. Den beskytter de reisende her på jorda men også astralt, og advarer dem mot mulige farer. Den symboliserer også reise og er ofte en påminner om at tiden er kommet for å bevege seg videre eller ut å reise. 

Hesten sies å stå for kommunikasjon og øker synske evner dersom du er klar for dette 

Klem Monica <3 

Kraftdyret hund 

 Et kraftdyr kan som sagt beskrives som en hjelper, veiviser eller guide som kommer fra den spirituelle verdenen og er med oss i kortere eller lengre perioder. Og det sies at dersom du har hatt en avdød hund er den ofte med deg i lange perioder etter sin død. 

Så la meg dele litt mer om hunden som kraftdyr for alle dere som har en firbente hundevenn som er død, eller har denne flotte skapningen som kraftdyr.

Kan du tenke deg noen så lojale som en hund? 

Ja det er nok ikke uten grunn at de ofte kalles for menneskets beste venn. 

Når hunden dukker opp som kraftdyr er det ofte for å minne deg på at du skal være lojal mot dine venner og dine omgivelser, eller at noen trenger deg. 

Den minner oss om å være der for hverandre, hjelpe hverandre og vise omsorg for hverandre. Hunden er også et symbol på ubetinget kjærlighet, lojalitet, omsorg og tilgivelse. Og nettopp gjennom dette viser den at vi skal være der for hverandre på godt og vondt. Hunden forstår nemlig at vi mennesker ikke er feilfrie, men at de fleste av oss gjør så godt vi kan. 

Så husk vakre sjel at om du gjør så godt du kan så ikke glem kjærligheten til deg selv, dine venner, og familie. <3 Men vær bevisst slik at du ikke blir utnyttet for din godhet. 

I tillegg til dette vil også hunden minne oss på at dersom du omgis av mye sladder burde du ikke høre på eller delta i dette men unngå det så godt det lar seg gjøre. 

 Og med disse ord sender jeg en takk til alle våre avdøde firbente venner for alt de har gitt og vært hvor enn de måtte være. <3 <3 <3

I lys og kjærlighet Monica <3     

Kråke 

 Kråka symboliserer livets mysterier og er dyktig til å bevege seg i tid og rom.Fuglen står for forandring og representerer dine evne til å skifte form å kunne utføre magiske handlinger. Kråka ærer våre forfedre og arbeider uten frykt og bringer sjeler fra mørket og inn i lyset. Kråka symboliserer også skjebne og personlig forvandling og hjelper oss til å forandre fremtiden. Som guide er den besluttsom og hjelper deg til å se livet ifra et høyere perspektiv og gjennom dens fryktløshet viser den deg også at du må ta lærdom av fortiden din så du kan forandre fremtiden til å bli akkurat slik du ønsker ved og erkjenne de faktiske forholdene du har opplevd. Gi slipp, og på denne måten helbrede deg selv. Den viser at ved tilstedeværelse i nuet og endring av dine tankemønstre vil også din fremtid kunne endres positivt. Men du må selv legge viljen i endringene.Så undrer jeg da... Hva er ditt kraftdyr om du vet vakre sjel Ligger egen meditasjon som innlegg om hvordan du kan møte ditt kraftdyr  

Kjøttmeis

Hei fine du <3

I dag vil jeg dele litt om kjøttmeisen som kraftdyr.

Jeg bestemte meg for å bruke materialet jeg allerede hadde liggende fra før, men forundringen var stor da jeg så hvor lite stoff jeg hadde om denne fuglen.

Deler likevel det lille jeg har slik at de av dere som har denne vakre fuglen som kraftdyr kan få lese litt om hva den står for, så får jeg heller fylle på litt mere materiale på et senere tidspunkt om det skulle dukke opp noe.

 • Meisen er en er en fugl som er opptatt av sannhet og symboliserer nysgjerrighet og glede.
 • Ofte når vi er i perioder av livet hvor det er viktig å uttrykke seg til rett tid dukker meisen som kraftdyr. Den kan da lære deg og hjelpe deg å bli bevisst hvordan du skal uttrykke deg rett og be deg om å være oppmerksom i sosiale settinger.
 • Meisen sies også å symbolisere tankenes mysterier og kan gi deg healing for å balansere og åpne opp dine oppfatninger
 • Den kan også lære deg til å dele tanker og ideer til rett tid.

Klem fra Monica <3

Katt

Katten er virkelig et flott dyr og her i Norge regnes den også ofte for å være en av menneskenes beste venner.

Ja katten er en virkelig flott skapning har jeg blitt påminnet igjen etter at vi tok til oss en hjemløs katt. <3

Med sin beroligende energi, hengivenhet og kjærlighet har den tatt en virkelig stor plass i hjertene våre her i hjemmet <3 Så trenger du litt ekstra kos, kjærlighet, eller ønsker å gjøre en forskjell for en av mange hjemløse katter, da er virkelig det å hjelpe en hjemløs katt og anbefale. <3 Men nå over til katten som kraftdyr.

Kraftdyret katten <3

Katten som kraftdyr er kjent for å være et av de mest magiske og mystiske kraftdyr.
Den symboliserer blant annet sensualitet og vaktsomhet, er meget selvstendig, og er en fighter som slåss selv om situasjonen kan se håpløs ut.

Dukker katten opp som kraftdyr i livet ditt kan det være på tide å se nærmere på hva det egentlig er som skjer for katten har nemlig en egen evne til å se når det er noe ukjent som skjuler seg i mørket som bør arbeides med.

Den er også ofte et tegn på at tiden er kommet for å utforske seg selv, å eksponere og aspekter de sidene av deg selv som du kanskje ikke kjenner spesielt godt eller umiddelbart ser.

I tillegg er katten også kjent for å være en svært tilpasningsdyktig skapning med evnen til å balansere mørket og lyset.
Og... med denne egenskapen vil den kunne hjelpe deg til å gå med strømmen og åpne opp for endringen om du ønsker det.

Men den minner oss også på at vi ikke må gå for fort frem og presse oss selv for mye.
Den viser oss viktigheten med å hvile slik at vi skal kunne få best mulig kontakt med å arbeide med vårt fulle potensiale på en god måte.

Med katten som kraftdyr vil du kunne ta spranget helt ut i din endringsprosess da den med sine ni liv har råd til å ta noen risikoer. Og om du mislykkes, vil den vise deg at du alltid kan lande lett på føttene igjen og har nye muligheter.

I tillegg kan katten som kraftdyr også være et tegn på at du trenger å jobbe med din feminine side, gi en innsikt i hvordan du er på det seksuelle plan, eller symbolisere at du har problemer i forhold med en kvinne.

Sist men ikke minst vil jeg nevne at det sies at mennesker som har hatt eller har katten som sitt kraftdyr ofte er beskyttende, selvsikre, intelligente, observante, uavhengige og sensuelle.

<3 <3 <3  


Leopard

Hei!

Dagens kraftdyr er Leopard.

Leoparden er et dyr som symboliserer mystikk, hemmeligheter, og sensualitet. Den er sterk og grasiøs, beveger seg stille, og har en sterk intuisjon. 

Dette er et kraftdyr som hjelper deg å komme over fortiden. Minner deg på å se ting med et nytt syn, og gir deg styrke til å bekjempe dine indre demoner. Den er også ofte en god støtte når man skal konfrontere sin frykt. Og en av dens beskjeder kan være at du må ha tillit. 

Den ber deg ha tillit til fremtiden og det den bringer til tross for at du ikke vet svaret på hva som kommer. For med tillit vil du ha et åpnere sinn og svarene du leter etter vil da lettere komme til deg. 

I tillegg minner leoparden deg på at du nå er i endring og vil utvikle deg med store skritt spirituelt, fysisk og psykisk. 

<3 Namaste <3Panter 


Når panteren som kraftdyr dukker opp i ditt liv er det et tegn på at du nå bør fjerne alle masker og leve autentisk og ekte.

Panteren minner deg på at det nå er tid for å møte dine innerste frykter slik at du kan få møte ditt sanne jeg. <3

Når panteren dukker opp som kraftdyr så er det også for å minne deg på at du skal ta tilbake din egen kraft.


Panteren har en egen evne til å gjenkjenne mørket i oss og kjenner til kraften du søker for å komme bort fra dette og gir deg mot til å stå i alt dette alene.

Den utfordrer deg til å møte dine innerste frykter og bearbeide og løse opp i blokkeringene fra tidligere opplevelser slik at du kan komme deg videre å leve ditt sanne jeg.

Og... med sine kraftfulle helbredende evner vil panteren hjelpe deg for å kunne håndtere disse skjulte siden i deg.


Panteren kommer også ofte med en påminnelse om at det nå er på tide å våkne opp på det åndelige plan og bruke dine mentale, spirituelle og klarsynte evner. Panterens visdom vil også kunne støtte og hjelpe deg ved astral reiser.


Panteren sies også å være knyttet til den feminine kraften og symboliserer også sensualitet, mystikk og tålmodighet.

Den forstår hva døden innebærer, og er ofte et tegn på død og gjenfødelse.


Panteren blir også brukt som talisman og da symboliserer den beskyttelse, fred og lykke.


Puma

Puma som kraftdyr prøver å vise deg og lære deg til å ta ansvar og lederskap. Den passer også på at alle som har den som kraftdyr skal overvinne sin reserverte holdning og usikkerhet.

Pumaen gir deg styrke og hjelper deg å finne de rette handlingene slik at du skal få de resultatene du søker. Den er også besluttsom og fremsynt.

Pumaen sies også å fremmer meningsfylt handling. Når man ønsker å virkeliggjøre sine drømmer og visjoner støtter pumaen deg slik at du skal fortsette å ha tro på deg selv til tross for eventuelle forstyrrelser. Sies også og hjelper deg om du sliter med lav selvtillit og angst. 

I kjærlighet Monica 

<3 <3 <3


Rotte

I dag ble jeg inspirert til å skrive om rotte som kraftdyr men dessverre ble det mindre enn jeg hadde tenkt denne gang.

Når en rotte oppsøker oss som kraftdyr er det ofte fordi det er endringer på gang i livet vårt og den dukker opp for å hjelpe oss gjennom denne nye situasjonen. <3

Rotten er nemlig et kraftdyr som har evnen til å tilpasse seg alle mulig miljøer og situasjoner i livet sitt. Den har en sterk overlevelsesinstinkt og sies å være veldig vis og gjennom hardt arbeid, sluhet/ utspekulerthet pleier den å lykkes med de målene den setter seg.

Rotter sies også å være et dyr som sjeler kan ta bolig i.

<3 <3 <3

Skap en magisk dag i lys og kjærlighet vakre sjeler 

Sommerfugl

Med våren og sommeren kommer også sommerfuglene. Et vakkert kraftdyr som bla. er et symbol på magi og som minner en på det magiske ved transformasjon og forvandling.

Gjennom sin korte levetid på bare 3 dager viser sommerfugelen oss viktigheten ved å leve i nuet mens man lever. Og det sies at dersom en sommerfugl dukker opp igjen og igjen, kan dette være et tegn på at en transformasjon er på vei inn i livet ditt.

Til tross for sin skjørhet har sommerfuglen kraften som en virvelvind og blir betraktet som en beskytter og vokter av kraftsteder i naturen. Og deres tilstedeværelse sies å omgis av et kraftfelt uten negative energier og innflytelser . 

Sommerfuglen som kraftdyr kan lære deg evnen til å akseptere forandring å gi slipp på gamle fryktrelaterte tankemønstre. Den sies også å kunne hjelpe deg til og akseptere forandringens smerte, se utfordringer, og få et bredere perspektiv på livet. 

Sommerfuglen symboliserer også sjelen, kreativitet, og glede, og gjennom sin vei ut av kokongen viser den deg veien til frihet og letthet i livet. Den understreker også viktigheten ved å frigjøre seg for begrensninger som man har pålagt seg selv, slik at sinnet skal kunne se klarere. 

Sommerfugl som kraftdyr sies også å stå for reinkarnasjon.

<3 <3 <3 

Ulv

Ulven som kraftdyr står for blant annet utholdenhet, lojalitet , vennlighet, beskyttelse, frihet og styrke. Og ofte kommer ulven med et budskap om at du trenger litt lekenhet i livet. 

Ulven er et fantastisk klokt kraftdyr som viser oss mennesker hvordan moderjord kan være en læremester for deg som har ulven som kraftdyr. Den lærer deg da å lytte og være våken til alt fra dyr, fugler, regn, trær, planter, stein.... slik at du kan føle og se deres hjelp og lærdom. 

Ulven som kraftdyr symboliserer din indre lærer. Med ulven som kraftdyr vil du kunne lære deg å stå i din egen kraft og bli ført til din indre læremester. 

Ulven vil også kunne føre deg videre i livet og hjelpe deg å finne nye stier i deg selv, og skjerpe din intuisjon og innsikt. 

I tillegg lærer ulven deg å utvide dine sanser slik at du kan få mer forståelse omkring både ny og gammel visdom. 

Ulven indikerer også at du er i en prosess hvor ny visdom er på vei frem i din bevissthet. 

Ulven i drømmer er verdt å lytte litt ekstra til. For å høre en ulv hyle i drømmen din er et rop om hjelp fra dine kjære da dette betyr at noen i livet ditt trenger din hjelp, og trenger å bli hørt. Ser du derimot en flokk ulver i din drøm så er dette et mektig symbol på åndelig slektskap. 

Er ulven fiendtlig mot deg i drømmen så bør du stoppe opp og reflektere over livet ditt da dette symboliserer at du har kommet bort fra det egentlige formål i livet. Så husk da at det er  viktig å komme tilbake til sin misjon og slutte å ignorere signalene rundt seg.

I kjærlighet Monica  

Slange

Ja hvem skulle trodd at jeg har hatt slangefobi... ?

I mange år av mine yngre dager fulgte slangen meg som kraftdyr uten at jeg anerkjente dette. Jeg syntes disse lange "monstrene" var ekle og vemmelige og jeg kjente alt vrenge seg i meg når jeg så eller hørte om dem, og jeg følte de dukket opp overalt. 

Lite ante jeg da at de kom for å hjelpe meg dengang, men i dag ser jeg tydelig at de var et av mine kraftdyr i disse perioden. Og nå som jeg har vedkjent meg dette og forstått at de er her for å hjelpe meg har jeg et helt annet syn på dem, og vil til og med si at jeg synes de er vakre i sitt mangfold av farger og størrelser. 

Men nå over til litt informasjon om dette fantastiske kraftdyret slangen.

Slangen sies å bære på gudinnekraften og symboliserer visdom og fruktbarhet. Den sies også å stå for død og gjenfødelse og dukker ofte opp når det skal skje positive forandringer i livet ditt og hjelper ofte til med å få deg til å fordype deg og integrere energier som er positive for deg. 

Slangen kan også hjelpe deg til å møte frykten din å transformere den om til kraft. 

Gjennom slangens dans eller i dype meditasjoner kan den guide deg til å finne balanse i livet ditt. 

Ofte dukker den også opp dersom du har en ubalansert seksualenergi.  

Namaste <3