Mindfulness og meditasjoner

Mindfulness har vært en stor del av livet mitt helt fra barnsben av ja selv om jeg ikke den gang var klar over at dette var å være mindful. Jeg elsket å gå turer, lukte på blomstene, se på fargene deres, studere innsekter og være helt tilstede i nuet. Kjenne på hvor deilig alt var, og det gav en nytelse og deilig ro inni meg.  Ja livet føltes helt vidunderlig i disse settingene selvom jeg ikke dengang da viste at jeg drev med mindfulness. For akkurat slike settinger og opplevelser. Det å være tilstede her og nå. Roe ned, nyte, bruke sansene sine dette er noe av det mindfulness dreier seg om.

Gjennom mange år med mindfulness og meditasjoner i livet mitt har jeg sett at det å meditere kan være veldig utfordrende og vanskelig for mange spesielt i en oppstartfase. Jeg har følt det selv og som "lærer" og designer av meditasjoner forstår jeg godt at mange blir frustrerte og kanskje gir opp i læringsprosessen. Man er gjerne ukonsentrert og lite til stede der og da og mister ofte fokus. Men dette er helt vanlig og ok. Vi trenger alle å lære. Mens noen faller det veldig naturlig for, kan andre trenger mer tid, og nettopp dette bør vi akseptere. Akseptere for oss selv og i forhold til andre.

Så vakre menneske senk kravene dine. Ikke vær opptatt av å prestere så mye. Gi heller slipp og la deg enkelt og uanstrengt lede inn i denne verdenen av takknemlighet og indre ro. Og hvem vet... kanskje nettopp jeg kan hjelpe deg på veien til dette.

Så la meg nå dele litt om mindfulness og gi dere noen enkle øvelser som kan være en god start på roligere stunder, velvære og indre ro.

Mindfulness

Mindfulness hva er egentlig dette?

Mange har hørt om dette begrepet og er nysgjerrige på hva dette egentlig er og de lurer på hvordan det kan være en fordel i akkurat deres liv. Men der stopper det...

Som med alt nytt i livet er det nemlig slik at det kan være et tiltak å sette i gang med å lære nye ting. Det tar ofte tid og en må prioritere vekk noe annet for å gjøre dette.

Men min sannhet er at når jeg bare kommer i gang og har lært noe nytt gir det meg en deilig tilfredshet og mestringsfølelse og nettopp dette ønsker jeg også at du skal få føle gjennom mindfulness.

For mindfulness trenger ikke være så avansert. En kan starte med å integrere det i gjøremål vi allerede har på timeplanene vår. <3

På en enkel og lett måte vil jeg som sagt dele noen av mine verktøy på hvordan mindfulness kan hjelpe deg til å få et bedre og lykkeligere liv. Ja i alle fall opplever jeg dette ved jevnlig bruk av mindfulness.

<3

Så hvorfor anbefaler jeg dere så sterkt å lære mindfulness?

Jeg vil anbefale mindfulness fordi jeg opplever at det reduserer stressnivået i meg, og får meg til å være mer tilstede i livet mitt. Dette medfører at jeg legger bedre merke til de små og store ting i livet som gjør meg lykkelig, noe som gir meg enda større takknemlighet for livet. I tillegg opplever jeg også en stabiliserende effekt på følelseslivet noe som gjør det langt lettere å handtere følelser som igjen har en positiv innvirkning på andre utfordringer siden jeg opplever en større ro i meg selv og mindre stress. 

Gjennom mindfulness lærer man altså å være tilstede, nyte, fokusere, stressmestring, og de fleste som driver med dette opplever at konsentrasjonsevnen bedres og de får en større ro i seg. 

Vil også anbefale deg å starte med noen daglige mindfulness øvelser dersom du opplever at meditasjon kan være vanskelig slik at du kan øve opp evnen til å være tilstede og fokusert.

Mindfulness ( tilstedeværelse ) øvelse:

Så la oss nå starte med den enkleste måten av alle øvelser som er ved hjelp av sansene våre slik at vi kan nyte og glede oss over alt vi opplever omkring oss. 

Se, lytt, føl, smak og lukt. Se detaljer omkring deg. Farger, form, størrelse... Lukt på det du omgis av som blomster og mat, ta deg tid til å kjenne hvordan mat og drikke smaker. Sterkt, søtt, salt, bittert... Kanskje hører du noen lyder? Hvordan lukter det egentlig? Kjenn på konsistens en av ting om mulig, og legg merke til hvilke følelser som dukker opp i deg.

Lykke til vakre sjel.

Eks. på hvor du kan bruke mindfulness: Dusjen, spising, lesing, turgåing, lytting av musikk, bleieskift, kosing… Ja som du ser er det utallige plasser du kan bruke dette på så her er det bare å bruke fantasien. <3

Vil du lære mer detaljert om mindfulness så ta gjerne kontakt eller meld deg på mitt nettkurs om  Mindfulness i hverdagen. <3

Meditasjon 

Meditasjon kan være så mye så jeg vil derfor dele noen svar på de mest stilte spørsmålene jeg får i forbindelse med meditasjon slik at dere selv kan få en innsikt i hva dette er.  

<3

Vanlige spørsmål omkring meditasjoner

Jeg har her laget en oppsummering over spørsmål som ofte blir stilt i forbindelse med meditering.

<3
Hvordan bør en sitte når en mediterer?

Når en mediterer er det viktig å sitte komfortabelt. Å sitte komfortabelt under meditasjonen betyr ikke nødvendigvis at en skal sitte i lotus posisjon (sitte med bena i kors) Det viktigste er å finne en stilling som føles behagelig for deg. Om det vil si å sitte på gulvet med bena flatt, eller rett opp og ned i en god stol er opp til deg bare du finner stillingen komfortabel.
<3
Virker meditasjonen om jeg sovner?

Under guidede meditasjoner vil meditasjonene virke selv om du sover da underbevisstheten din vil høre den til tross for at du kanskje ikke opplever det slik. Jeg vil likevel anbefale deg å prøve og meditere når du ikke føler deg trøtt. Dette fordi de fleste opplever at det gir en god følelse og meditere noe jeg anbefaler alle å få med seg.
<3
Hvor har meditasjonene sin opprinnelse fra?

Meditasjoner ble for første gang registrerte fra ca 5000 år siden i hinduistiske skrifter ca. 3000 f.Kr. i Indusdalen, som strakte seg fra India på tvers av Pakistan. De gamle indiske skriftene taler om meditasjon, kjent som Tantra.
<3
Hvor ofte bør jeg meditere?

Det finnes ingen fasit på hvor ofte man bør meditere, men det sies at jo oftere en mediterer jo større effekt vil det ha. Hvor mye den enkelte mediterer vil avhenge av hvor mye en prioriterer dette, og hvor mye tid en har til rådighet. Jeg vil likevel som et utgangspunkt anbefale at du mediterer daglig og min. 20 minutter og oppover. Om du synes dette virker uoverkommelig kan jeg fortelle at det finnes en veldig enkel måte å supplere pånår hverdagen blir for travel. Bruk da en 1. min meditasjon, og husk at alt er bedre enn ingenting.
<3
Hvorfor bør jeg egentlig meditere?

Meditasjoner har i følge forskning en rekke helsemessige faktorer som er positive oss mennesker. Forskning viser blant annet at meditasjon minsker stress både fysisk og psykisk. Kan hjelpe oss mot depresjoner, aggresjon, anspenthet, nevrotiske problemer og kan gi en dypere søvn.
<3
Hvilke typer meditasjoner finnes det?

I dagens samfunn finnes det utallige typer meditasjoner som har blitt utviklet gjennom årenes løp. Mange meditasjonsteknikker er så enkle at de kan læres fra en bok eller artikkel, mens andre krever en profesjonell instruktør for å læres.
Jeg har her satt opp en oversikt over noen av de vanligste meditasjonene som finnes.

Buddhistisk meditasjon endrer på lengre sikt den grunnleggende måten du opplever deg selv og verden på.

Art of Living lærer deg hvordan du kan meditere med letthet. Dette kalles Sahaj Samadhi-meditasjon, som betyr «en enkel og uanstrengt metode for å nå den høyeste form for meditativ tilstand».

Transcendental Meditasjon (TM) er en mental teknikk basert på indiske tradisjoner.

Acem-meditasjon tilhører en gruppe meditasjonsteknikker som benytter en metodelyd for å oppnå avspenning og en ledig, aksepterende holdning til tanker
<3
Hva er de vanligste meditasjonsteknikkene?

Eksempler på meditasjonsteknikker:
Indre stillhet
Visualisering
Avspenning
Fantasireise
Mantra (intonering av lyd og/eller et meningsbærende nøkkelord)
Lytte meditasjon (fokus på lyder eller musikk)
Energisenter meditasjon (harmonisering, rensing og styrking av «chakras»)
Sedtanke (konsentrasjon på en arketype, ide, symbol, mandala, osv.)
Dynamisk meditasjon (fokus på bevegelse, dans, vandring, handlinger, osv)
Åndedrettsmeditasjon (fokus på respirasjon, gjerne med ulike pusteformer)
Selvobservasjon (gjøres med «detachment»)
<3
Hvordan vet jeg om meditering er noe for meg?

Uansett hva en velger å gjøre av treningsformer er det umulig å vite om det passer eller ei for den enkelte. Min anbefaling er derfor: Prøv det! Du har ingenting å tape bare alt å vinne.
<3
Hva menes med å gi slipp?

Ofte under guidede meditasjoner sies det at du skal "Gi slipp" Med dette menes det at du skal la det som har vært passere, eller la det fare over himmelen lik en sky som går forbi.

Håper dette gav deg noen svar og skulle du ønske å høre noen av mine meditasjoner kan du melde deg inn i min facebook gruppe 

Meditasjoner for velvære - Perfect Mix

Velkommen skal du være vakre sjel <3 

Namaste <3

Indre ro & meditasjoner.


Forventninger, stress, indre uro og tilstedeværelse.

I dagens samfunn ser jeg at så utrolig mange mennesker har altfor mange gjøremål på dagsordren. 
De jobber og sliter, kaver seg opp og stresser rundt uten helt å finne roen. Ofte lever de på akkord med seg selv og forventingene deres er ofte skyhøye.


Mange av disse menneskene glemmer å være tilstede i livene sine. 
De glemmer å nyte livet, være her og nå. Se og glede seg over også de små ting som en solfylt dag. Smil fra en venn, alenetid, skogsturer eller kanskje en kaffekopp i stilhet. Ja alt det vi har å glede oss over. 

Hos mennesker som ikke klarer dette medfører dessverre dette ofte at de opplever en indre uro i seg. De er ofte plaget med mye tankekjør og er veldig rastløse.
Men heldigvis finnes det måter å endre dette på for de aller fleste. Metoder som kan gjøre hverdagen bedre. Verktøy som kan få oss til å slappe av å stresse ned. Metoder til å mildne tankekjøret som mange av dem bærer på. 
Men det kan ta tid. Det krever tålmodighet, valg og rett prioritering. 
Du må gjøre noen endringer. Og til dette kan et av hjelpemidlene være å meditere.

Indre ro, meditasjoner og spirituell.

Indre ro og meditasjoner kan brukes til så mye mer enn å roe ned kropp og sinn. Jeg opplever at dette også er en stor del av det å være spirituell.
For skal jeg kunne bruke mine evner og få kontakt med det åndelige, så trenger jeg å være tilstede her og nå, finne roen, indre ro. 
Jeg trenger å få en dypere kontakt inni meg slik at jeg kan være tilstede i meg selv i mitt arbeide som spirituell for å få den kontakt jeg trenger for å kunne hjelpe andre. 

Så ønsker også du å oppnå sterkere kontakt, finne større ro og balanse i deg selv. Ja da vil jeg anbefale deg å starte med mindfulness og meditasjon.

<3 Namaste <3