Runer

16.06.2021


FEHU er elementet ild og jord.


Fehu er runen som sies å bringe nye begynnelser og velstand/ rikdom i livet.


Fehu symboliserer kveg og står for flyttbar rikdom/ velstand og overflod. Dvs. rikdom/ velstand som kommer å går ut fra hvilket arbeid du legger i å oppnå dette.

Men i denne sammenheng er ikke rikdom bare penger, eiendom og materielle ting. Det regnes også som følelsesmessig balanse og åndelig visdom og rikdom.


Til tross for at dette er en positiv rune for de fleste som oftest bringer budskap om overflod i livet ditt, så krever den at du tar en titt på livet ditt. Runen ber deg se viktigheten av denne rikdommen du har eller ønsker, og jobbe for å gjøre deg fortjent til disse godene.

For dette er rikdom/ velstand som må pleies og fornyes dersom den ikke skal svinne hen som penger, rykte, berømmelse, suksess, makt, kontroll, ambisjoner, kjærlighet, det hellige guddommelige.


Fehu er en kraftfull rune som står for fruktbarhet og vekst og dersom du steller pent med livet ditt og gjødsler din rikdom sier runen at det du sender ut komme tilbake til deg og økes.


Et annet aspekt ved runen Fehu er forsiktighet, årvåkenhet, pleie og bevaring av det du allerede har spesielt når du føler at alt er på topp da distraksjoner, latskap og likegyldighet kan endre det hele.


Så dukker denne runen opp er det oftest et tegn på nye begynnelser. Kraft, fruktbarhet, belønning, velfortjent økonomisk styrke, penger, eiendom, generøsitet og sikkerhet.


  • Planter og steiner som sies å styrke kraften ved denne runen er brennesle, hyll, safir moseagat, topaz og safir.

  • Innen magi blir ofte denne runen brukt for å oppnå : Mer penger, for å lettere oppnå våre mål, ny jobb, lykke innen forretninger, avansement.

  • Ved spådom sies det at runen ofte viser til forandringer. Det kan være velstand i fremtiden, finansiell styrke - mottak av penger, øking av eiendom- bytte av hus, suksess, sosial suksess og glede

  • Dukker runen opp ned sies det at det motsatte vil skje. Gjeld - fattigdom -tap av penger, tap av respekt, utnyttelse (slaveri)


I forhold til arbeid, kjærlighet og helse sier runen følgende:

<3 Arbeid

Ved å godta endringer som tilbud om ny jobb, intervjuer, møter og nye prosjekter vil muligheten for økt inntekt og eller faglig utvikling være stor.

<3 Kjærlighet

Ved å anerkjenne og dele gleden av kjærligheten og hyggelige øyeblikk vil du oppleve spennende og uventede sentimentale opplevelser.

<3 Helse

Denne runen minner oss om viktigheten ved å ta vare på seg selv og din gode helse ved å hvile og spise sunt, samt lytte til kroppens signaler.


Runen Fehu sies å være en feminin rune og er kjent for å være fruktbarhetsgudinnen Frøys rune.


Farger lyse rød og buskapsfarger.


<3 <3 <3